Skip to content Skip to footer

2ο Pyrgos Food Festival: Ανάσα για τις τοπικές επιχειρήσεις του Κατακόλου

Ένα πλούσιο τριήμερο γεμάτο δράσεις και ταξίδι στις ομορφιές και τις γεύσεις της Ηλείας πρόσφερε το «2ο Pyrgos Food Festival» που ξεκίνησε από την περασμένη Παρασκευή και έληξε χθες στο Κατάκολο, ικανοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τους επιχειρηματίες που είδαν να πλημμυρίζει η περιοχή από κόσμο και αφήνοντας θετικό αποτύπωμα σε μια περιοχή που σύμφωνα με τους ανθρώπους της έχει ανάγκη τέτοιου είδους εκδηλώσεις για να «ζωντανεύει».

Πολλοί ήταν αυτοί που μη θέλοντας να μιλήσουν επώνυμα επικεντρώθηκαν να σχολιάσουν με θετικό τρόπο τη διεξαγωγή μιας τόσο σημαντικής εκδήλωσης που δίνει μια διαφορετική εικόνα στην περιοχή, ενώ αυτοί που επέλεξαν να μιλήσουν επώνυμα επικεντρώθηκαν στο πόσο σημαντικό είναι να γίνονται τέτοιου χαρακτήρα εκδηλώσεις που τονώνουν τις τοπικές επιχειρήσεις και δίνουν πνοή ζωντάνιας.

Κερδισμένες και οι τοπικές επιχειρήσεις

Μπορεί σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις το μεγαλύτερο κέρδος να το έχουν οι πολίτες που συμμετέχουν, ωστόσο σημαντικό όφελος από τη μεγάλη προσέλευση των τριών ημερών είχαν όλοι. Ωφέλεια όμως και η ίδια η περιοχή, η οποία -όπως επισημαίνουν οι επιχειρηματίες της- έχει ανάγκη από εκδηλώσεις τέτοιου είδους μελλοντικά και θα πρέπει όλοι να συντελούν ώστε να αποτελέσουν θεσμό και να μη σταματήσουν ποτέ. Για το τριήμερο και τα οφέλη που αυτό έφερε μίλησαν αποκλειστικά στην «Π» επιχειρηματίες της περιοχής:

Βασίλης Σιγούρος-Καφέ «Ma mer» και αντιπρόεδρος Σωματείου Εστίασης Πύργου

«Για ακόμα μία χρονιά το το Pyrgos food festival πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Κατακόλου, σίγουρα έδωσε ένα δυνατό παλμό στην περιοχή, κατέβασε αρκετό κόσμο και πέρυσι αλλά και φέτος. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου, παρότι είναι ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι, είναι λίγο περίεργοι οι καταναλωτές και είναι φυσιολογικό αυτό, αφού δεν υπάρχουν χρήματα στην αγορά. Παρ’ όλα αυτά ήταν ένα τριήμερο πάρα πολύ δυνατό, θεωρώ για το Κατάκολο σίγουρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο το food festival. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και εννοείται ότι κάθε τέτοιο φεστιβάλ που γίνεται στον Πύργο ή στο Κατάκολο, πρέπει να στηρίζεται από όλους τους φορείς, τους αιρετούς και από όλο τον κόσμο, είναι κάτι το διαφορετικό και πρέπει να είμαστε δίπλα σε όλα αυτά, για να συνεχίσουν να γίνονται κάθε χρόνο».

Ανδρέας Γαβρίλης-«Crema Latte»

«Σίγουρα το Pyrgos food festival άφησε ένα θετικό αποτύπωμα στις επιχειρήσεις του Κατακόλου, όπως έγινε και πέρσι. Πολύς κόσμος και τις τρεις ημέρες επισκέφτηκε το Κατάκολο, είχαμε πολύ δουλειά, κάτι που φυσικά είναι πολύ καλό για μας. Τέτοιες δράσεις πρέπει να γίνονται πιο συχνά, το Κατάκολο της έχει ανάγκη, αφού τα τελευταία 2-3 χρόνια δεν έχει κατέβει τόσος κόσμος και μόνο όταν γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις, όπως το food festival γίνεται το κάτι παραπάνω και κατεβαίνει περισσότερος κόσμος».

Δέσποινα Γουσέτη-«Ταβέρνα Τζίμης»

«Ήταν μια εξαιρετικά καλή δράση που μας βοήθησε. Το είχε ανάγκη ο κόσμος και η περιοχή. Δε γίνονται συχνά τέτοιου είδους δράσεις και καλό θα ήταν από εδώ και πέρα και να παγιωθεί, αλλά και να υπάρχουν και άλλες ανάλογες δράσεις. Ένα τριήμερο δε φτάνει όταν όλη η χρονιά φέτος είναι υποτονική. Ο τουρισμός δεν πήγε όσο καλά περιμέναμε και σίγουρα τέτοιες δράσεις τις έχει ανάγκη το Κατάκολο. Μην ξεχνάμε ότι είναι το λιμάνι μας και ζητούμενο είναι να υπάρχει κίνηση. Τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται συχνότερα και η εκάστοτε δημοτική αρχή οφείλει να ρίχνει το βάρος της στην περιοχή που αποτελεί μια από τις εισόδους για το νομό».

Διονύσιος Κοιλιομενιάτης-Ψαροταβέρνα – εστιατόριο «Γλυφάδα»

«Τέτοιες εκδηλώσεις ωφελούν πρώτα απ’ όλα την περιοχή και ακολούθως και τις επιχειρήσεις της και ζητούμενο είναι να γίνονται πιο συχνά με σκοπό να βοηθούν και να τονώνουν την περιοχή, φέρνοντας χιλιάδες κόσμο στο λιμάνι μας».


Leave a comment