Χιλιάδες ήταν οι πολίτες που επισκέφτηκαν το τριήμερο τα περίπτερα των επιχειρήσεων που φιλοξενήθηκαν στο 2ο Pyrgos food festival, επιχειρήσεις κάθε είδους, που σίγουρα προσέλκυσαν το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών, κάθε ηλικίας, οι οποίοι και δεν παρέλειψαν να δοκιμάσουν όλα τα προϊόντα που προσφέρονταν, να αγοράσουν δημιουργίες που ήταν φτιαγμένες με πολύ μεράκι, ενώ παραπονούμενα δεν έμειναν και τα μικρά παιδιά, που έπαιξαν μαθαίνοντας πολύτιμα πράγματα.

Και φυσικά το βράδυ με ένα ποτό ή ένα αναψυκτικό στο χέρι, απόλαυσαν τους καλλιτέχνες που ανέβηκαν πάνω στη σκηνή και ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους.
Γεωργαντάς Honey (προϊόντα από μέλι) από την Πάτρα
«Ερχόμαστε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Pyrgos food festival στο λιμάνι του Κατακόλου, είναι πάρα πολύ ωραία και προτείνουμε σε όλο τον κόσμο να έρθει για μία βόλτα, για να απολαύσει και τις γεύσεις και τα μέλια μας, αλλά να δει και όλα τα υπόλοιπα περίπτερα. Είναι κάτι πρωτοποριακό, ελπίζουμε να γίνει και του χρόνου, θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου και τη στήριξή τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ και τους διοργανωτές που μας βοήθησαν να είμαστε εδώ».

AIGRE Α.Ε από τον Πύργο, Πατρών 67
Εξειδικευμένη εταιρεία παραγωγής ξιδιού αφιερωμένη στην παραγωγή προϊόντων ξιδιού και υποπροϊόντων αυτού με βάση την υψηλή ποιότητα. Η αποστολή της είναι να παρέχει στους καταναλωτές μια ποικιλία από νόστιμες και μοναδικές γεύσεις ξιδιού.

Μπουγάτσα του Πασά, Εργαστήριο Παραδοσιακής Μπουγάτσας
Προϊόντα Ζαχαροπλαστικής, πλατεία δικαστηρίων Πύργος, υπεύθυνος Παυλίδη Αγγελική

SALT & SUGAR Επιχείρηση εστίασης Πύργος

«Παίζω Μαθαίνω, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), υπεύθυνη Βερόνικα Κοτσώρη
«Είμαστε μία καινούργια επιχείρηση στην πόλη του Πύργου, σε ένα σύγχρονο κτίριο με πάρα πολλές αίθουσες και οι δραστηριότητες μας θεωρώ ότι είναι καινοτόμες. Περιμένουμε όλα τα παιδιά να έρθουν στο χώρο μας μαζί με τους γονείς τους. Θέλω να πω ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο 2ο Pyrgos food festival. Παρόμοια φεστιβάλ πρέπει να γίνονται στην περιοχή του Πύργου, η πόλη μας χρειάζεται εκδηλώσεις, χρειάζεται το κάτι διαφορετικό, θεωρώ ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι καλό όλοι οι επιχειρηματίες και να τονωθεί και η αγορά μας».



Χαλβαδοποιία «ο Βαγγέλης», με διάφορα γλυκίσματα από την Αθήνα

Serial Griller by jimmy’s Δημήτρης Tσορώνης από Αθήνα
«Έχουμε μια πολύ δυνατή συμμετοχή εδώ στο Κατάκολο, τα προϊόντα μας έχουν πολύ καλά υλικά και πιστεύω ότι ο κόσμος θα μας τιμήσει με την παρουσία του. Παρόμοιες εκδηλώσεις και φεστιβάλ πρέπει να γίνονται στην περιοχή, αφού αναδεικνύεται και ο τόπος εδώ και τα προϊόντα των επιχειρήσεων, ενώ δουλεύουμε και εμείς. Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου, είναι δύσκολες μεν οι εποχές, αλλά πιστεύω ότι ο κόσμος περιμένει ότι το καλύτερο και θέλει να βγει, να δει από κοντά τις επιχειρήσεις μας. Θέλει να διασκεδάσει πάνω από όλα».

H ομάδα στήριξης της εκδήλωσης
Ο Θάνος Καλογερόπουλος από την ομάδα στήριξης αυτής της σημαντικής κοινωνικής εκδήλωσης τόνισε για την επιτυχία του φεστιβάλ.
«Σήμερα η προσέλευση είναι πολύ μεγάλη λόγω και του Ηλία Βρεττού, ενώ περιμένουμε ακόμη περισσότερο κόσμο. Καλό είναι να γίνονται τέτοια event στην περιοχή μας και στο νομό, γιατί και ο νομός προβάλλεται και είναι ωραίο να γίνονται παρόμοιες εκδηλώσεις. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την παρουσία του κόσμου και λόγω του συναυλίας του Ηλία Βρεττού, βλέπουμε πως ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια. Από την πρώτη μέρα πολύς κόσμος ήρθε στο 2o Pyrgos Food Festival».

OTTO, επιχείρηση εστίασης Πύργος

ALL DOORS Street Food Café Πύργος

Αντώνης Κουτσογιαννόπουλος GreekFruits από την Ανδραβίδα Επιχείρηση που ασχολείται με την συσκευασία πατάτας και την εμπορία πατάτας, όπως και με την εμπορία καρπουζιού.«Διαφημίζουμε τα προϊόντα μας, που είναι ντόπια, από τον τόπο μας, ενώ δουλεύουμε και με όλη την Ελλάδα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Αυτές οι εκδηλώσεις βοηθάνε και θα πρέπει να γίνονται και πιο συχνά, αφού εγώ είμαι 40 χρόνια επιχειρηματίας και τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει παρόμοιες εκδηλώσεις. Ανεβάζουν το ενδιαφέρον του κόσμου, ενώ εμείς μαθαίνουμε στον κόσμο τι είναι υγιεινό, τι σημαίνει η καλή ποιότητα και πως να τρώνε την πατάτα, είτε τηγανιτή, είτε ψητή, είτε βραστή, που πραγματικά είναι ένα εξαιρετικό προϊόν».


Κόμβος COFFEE με 3 καταστήματα στη Μαραθιά, στην Αμαλιάδα και στο Βαρθολομιό
Με καφέ, γλυκά, μπαγκέτες, κάθε μέρα ψωμί φρέσκο, όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα φτιαγμένα σε ένα σύγχρονο εργαστήριο.


Ελένη Μπολιάρη από Ζαχάρω
Με εξαιρετικές χειροποίητες δημιουργίες αφού παρασκεύασε διάφορα προϊόντα και τα παρουσίασε στο Πύργος food festival.


Ψησταριά το Ποιοτικό Πύργος

Για την επιχείρηση η Ιωάννα Βρεττού δήλωσε :
«Είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετέχουμε στο Pyrgos Food Festival, φέτος είναι λίγο λιγότερος ο κόσμος σε σχέση με πέρσι, ευελπιστούμε όμως ότι απόψε θα είναι μία πολύ καλή βραδιά και εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Λείπουν τέτοιες εκδηλώσεις από το νομό και καλό είναι να γίνονται πιο συχνά. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να γίνεται μόνο από επαγγελματίες του νομού και όχι από άλλες πόλεις».

Γιώργος Τρομπούκης, “Όταν το σύρμα γίνεται τέχνη” από το Αγρίνιο
«Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε αυτό το φεστιβάλ, και ελπίζω να έρθω και του χρόνου αλλά και τα επόμενα χρόνια. Βλέπω ότι υπάρχει μία πολύ καλή οργάνωση, την Παρασκευή τα πρώτα δείγματα ήταν θετικά, και ελπίζουμε σήμερα και αύριο να έχει την ίδια επιτυχία. Τέτοια φεστιβάλ βοηθάνε τον κόσμο να γνωρίσει καινούργια πράγματα, να γνωρίσει κάποιες επιχειρήσεις. Το θέμα είναι να βοηθήσουν λίγο και οι καταστάσεις και οι συγκυρίες, ώστε ο κόσμος να μπορέσει να επισκεφτεί παρόμοιες διοργανώσεις. Ειδικότητά μου είναι το σύρμα, στο οποίο δίνω μορφή με διάφορα σχέδια, κατασκευάζω κοσμήματα, γλυπτά και διάφορα διακοσμητικά. Ίσως να είμαι μοναδικός που έχει απομείνει ακόμα στην Ελλάδα».

«Καμινάδα», Παραγωγή γλυκισμάτων από την Αθήνα (Άγιοι Ανάργυροι)

Τζαχιν Ντακουά, Iνδικό φαγητό από Αθήνα
“Έχω πάρα πολλά παραδοσιακά φαγητά από την Ινδία, όπως ρύζι, μιξ λαχανικών, spring rolls, πατάτα, παραδοσιακό ψωμί από την Ινδία, κοτόπουλο με καρυκεύματα, και με κάρυ. Ελάτε όλοι να δοκιμάσετε καλό ινδικό φαγητό, στο 2ο Pyrgos Food Festival”.

Ιωάννα Γεωργακοπούλου, La Torta Γεωργακοπούλου εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στον Άγιο Ηλία
«Είναι η πρώτη χρονιά που συμμετέχουμε στο Pyrgos Food Festival, αφού την πρώτη χρονιά δεν μπορέσαμε να έρθουμε λόγο υποχρεώσεων, είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτή την εκδήλωση, θα είμαστε και τις τρεις ημέρες εδώ και περιμένουμε όλο τον κόσμο να έρθει σε ένα πολύ ευχάριστο event. Παρόμοιες εκδηλώσεις πιστεύω ότι βοηθάνε τον κόσμο να γνωρίζει τις επιχειρήσεις ιδίως της περιοχής, γενικά όλα τα πολιτιστικά δρώμενα βοηθούν πάρα πολύ. Τα χρειαζόμαστε και εμείς οι επαγγελματίες της περιοχής και είναι φυσικά για το καλό του τόπου μας.


Κλημαντίρης κρεοπωλείο Ζαχάρω
«Έχουμε μία μονάδα παραγωγής και εργαστήριο, παρασκευάζουμε λουκάνικα εκλεκτής ποιότητας τα οποία τα διαθέτουμε εδώ, έχουμε 5 διαφορετικούς κωδικούς, χοιρινό κλασικό με σκόρδο, με πράσο, με πορτοκάλι, ένα πικάντικο και ένα με μοσχάρι. Παρόμοιες εκδηλώσεις σίγουρα βοηθάνε τον κόσμο να γνωρίζει τις επιχειρήσεις μας, περιμένουμε τον κόσμο και αυτή τη βραδιά όπως και τις άλλες του φεστιβάλ».


Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Ο Μάριος Πραπόπουλος από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τόνισε για το φεστιβάλ.
«Από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδαςτρέχουμε ένα ευρωπαϊκό έργο που λέγεται gelato on the road και αφορά την ευαισθητοποίηση του κοινού στο καλό και πραγματικό παγωτό. Παγωτό που φτιάχνεται με φρέσκο γάλα, με φρέσκα τοπικά υλικά, οπότε ενισχύουμε την τοπική οικονομία, διότι προτείνουμε στους παραγωγούς παγωτού να αγοράζουν τοπικά, να έχουν φρέσκο παγωτό το οποίο είναι και υγιεινό και πολύ καλό, οπότε όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Είναι μία δράση ευρωπαϊκή, τρέχει σε 12 χώρες, και ουσιαστικά δημιουργούμε έναν ευρωπαϊκό δρόμο παγωτού και η Δυτική Ελλάδα είναι μέρος αυτού του δρόμου».


Βάραγκας γουρνοπούλα, Αρέστης Γεώργιος
«Κάθε τέτοια εκδήλωση βοηθάει τον κόσμο να γνωρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις, και μακάρι να γίνεται πιο συχνά και να υπάρχει και περισσότερη διαφήμιση».


Κτήμα Δρούβας Άγιος Γεώργιος Πύργου

